Over Circumilk

Converting dairy waste into green energy

Waar de een problematisch restafval ziet, ziet Circumilk grondstoffen voor recycling en groene energie. Met een duurzame, veilige totaaloplossing ontzorgen wij de zuivelindustrie en helpen we haar te voldoen aan de complexe wet- en regelgeving op zowel nationaal als Europees niveau.
Het proces ziet er als volgt uit: wij halen het zuivel afval op, anonimiseren de verpakkingen en scheiden ze van hun inhoud. We recyclen het verpakkingsmateriaal en verwerken het organische materiaal tot biomassa voor bio-energie. Iedere afvalstroom vraagt om een andere verwerking. We denken hier graag in mee.

Waarom Circumilk?

Reduceren van restafval

Van een lineaire economie naar een circulaire economie. Uw afval wordt niet langer als vervuilend restafval afgevoerd, maar benut als duurzame grondstof. De organische poeder- en boterstromen worden verwerkt tot warmte, groene stroom, biogas en biodiesel en de niet-organische verpakkingsmaterialen worden gerecycled.

Regelgeving en veiligheid

Gecertificeerde transporteurs vervoeren uw afval in verzegelde wagens met volledige documentatie volgens de laatste wettelijke en veterinaire eisen. De NVWA goedgekeurde verwerkingslocatie heeft afgesloten beveiligde ruimtes met camera- en alarmsystemen.

Certificering

  • NVWA dierlijke bijproducten categorie 2 en 3
  • V.I.H.B. licentie voor bedrijfsafvalstoffen

Transparantie en vertrouwelijkheid

Circumilk is vertrouwd met de mogelijk gevoelige aard van de zuivel afvalstromen. Tijdens het scheidingsproces worden verpakkingen geanonimiseerd en afgevoerd ter recycling. Hiermee wordt het risico op reputatieschade beperkt. Door middel van periodieke en gepersonaliseerde rapportages wordt transparant inzicht geboden in het verwerkingsproces.

Contactpersoon
Tijmen Fikse
Mob nummer: +31 682019362
Mail: tf@circumilk.com

Circumilk
Part of ‘Amsterdam Ingredients B.V.’

Contact
Wibautstraat 111-H
1091 GL Amsterdam
The Netherlands

VAT number NL858008300B01
Chamber of Commerce 69777853